Bioren® – cheag natural lichid
Bioren® este un cheag natural, produs în Danemarca de Chr. Hansen, din stomacele rumegătoarelor tinere, fiind recomandat pentru orice tip de brânză inclusiv A.O.C/ D.O.C

Cheagul Bioren este des întâlnit în fabricarea brânzeturilor tradiționale și artizanale datorită amestecului natural de chimozină și pepsină.
- Dozaj recomandat – 2,5 – 3 ml la 10 l lapte;
- Termen de valabilitate – 12 luni de la fabricatie;
- Mod de ambalare – sticluță de 100 ml
Utilizare: Dizolvați 2.5-3 ml Bioren în 20-30 ml de apă (fără clor). Se adaugă soluția, cât mai uniform, în laptele încălzit la aproximativ 37 °C. Amestecați încet și constant, timp de trei minute.
Lăsați amestecul în repaus 45-60 minute, apoi urmați pașii de fabricare a tipului de brânză dorit.