În prezent, majoritatea brânzeturilor de pe glob sunt produse cu chimozină pură obţinută prin fermentare (FPC).
Gama de coagulanţi CHY-MAX® beneficii în comparaţie cu coagulanţii microbieni: creşterea randamentului oferă un profil de aromă mai bună şi creşte valoarea zerului în comparaţie cu coagulanţii microbieni.
Pentru a atinge solicitările voastre, coagulanţii sunt disponibili în mai multe forme de ambalare şi la puteri diferite de coagulare, atât în formă lichidă cât şi granulate.
CHY-MAX® M este cel mai specific coagulant sub formă lichidă, fiind o chimozină de generaţie secundară produsă prin fermentaţie. Prezintă numeroase beneficii precum creşterea randamentului, reducerea dozajului, o mai bună textură şi stabilitate, un gust mai bun, mai puţină amăreală şi creşterea valorii zerului.
CHY-MAX® M este potrivit pentru orice aplicaţie, având o specificitate foarte ridicată asupra K-cazeinei, pe care o scindează, cu o acţiune minimă asupra altor proteine din micela de cazeină, astfel se va obţine un randament mai bun şi fără gust amar în brânză.