SEA-i® F-75

Ce este SEA-i® F-75?

Este un amestec de enzime active şi substrat, bazat pe un sistem lactoperoxidazic, care controlează dezvoltarea microbiană în alimente.

Componentele active din sistemul enzimatic SEA-i® sunt recunoscute de către Codex Alimentarius ca şi adjuvanţi tehnologici (CX/FA/08/40/10 Inventarul substanţelor utilizate ca şi adjuvanţi tehnologici (IPA)).

Ce face SEA-i® F-75?

Pe scurt, folosirea acestui sistem în laptele crud afectează membrana celulară a bacteriilor pe care le ,,îmbolnăveşte” astfel încât încetineşte multiplicarea acestora chiar şi în condiţii de stocare a laptelui la temperaturi ridicate. Laptele poate fi stocat 24 de ore la 15° C sau 6-8 ore la temperatura de 30°C fără să-i crească aciditatea.

Lactoperoxidaza naturală din lapte, se inactivează după doar două ore de la mulsoare, iar SEA-i® F-75 se inactivează dupa 24 de ore.

În cazul în care se aplică un tratament termic după utilizarea sistemului lactoperoxidazic, creşte eficienţa pasteurizării, deoarece bacteriile sunt mai vulnerabile în acest stadiu, iar produsul finit va avea o stabilitate mai mare.

Acest produs este ideal pentru fermierii sau procesatorii care nu au posibilitatea să răcească laptele în timp util, care doresc să prelungească termenul de valabilitate sau în cazul în care laptele este transportat pe distanţe mari.

 

Acţiune asupra bacteriilor G +, G -, a drojdiilor şi a mucegaiurilor.

SEA-i® F-75, este o soluţie naturală de a controla dezvoltarea microorganismelor în produsele lactate proaspete, sosuri şi dressinguri, ouă lichide şi peşte.

 

În cazul în care produsele sunt contaminate după ce a încetat activitatea enzimatică a lactoperoxidazei, microorganismele se vor dezvolta în condiţii normale.

 

Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la:

Tel.: 0725 348 877
e-mail: office@biocult.ro

Comentariile sunt închise.